2017. december 13., szerda

Top 5 Wednesday #14

 Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva. 
A heti téma: Karakterek a rosszak listán. Avagy karakterek, akiket nem szeretek.



Heti Top 5
5. Des Tiny: Daren Shan: Darren Shan regényes története sorozat
Tizenkét köteten keresztül ellenszenves volt ez a karakter, és nem véletlenül. Az egyik legnagyobb kavarógép, amit könyvben megalkottak. Nem kímél senkit még a saját "gyerekeit" sem. Nincsenek barátai max. üzletfelei, de azok sorsa sem érdekli igazán. Játszik minden élővel, sőt holttal is maga körül.
4. Gale: Suzanne Collins: Az éhezők viadala sorozat
Gale, mint barát aránylag jól teljesít végig. Gondoskodik Katniss családjáról, mikor azt elvitték, de mint ember hamar leszerepelt nálam. Szerelmes Katnissbe, és a szerelem sok mindenben rövidlátóvá tesz, de pont akkor nem érti meg Katnisst, amikor kellene, és nem is illik hozzá, bár ez nem tartozik a témához. Viszont, mint ember nálam nagyon elásta magát, főleg a harmadik kötet vége és Prim miatt.
3. Vinya Komajd: Robert Jackson Bennett: Istenek városa sorozat
Igaz, hogy ő csak egy mellékszereplő volt a trilógiában, de engem nagyon idegesített az áskálódásával, és a kicsinyességével. A kegyetlensége meg csak hab volt a tortán.



2. Idősebb Yaan Raas: Raana Raas: Csodaidők sorozat

A főszereplőknek meggyűlik ezzel a karakterrel a bajuk, nem is kicsit. Ő az a karaktertípus, akit megcsapkodnék. Elnyomó, kizsákmányoló, önző, elhanyagoló, szűklátókörű és még sorolhatnám a nem túl fényes jelzőket. Csak azért nem került az első helyre, mert Eta alternatív sorozatában, az Időcsodákban másabb a karakter, ott nem annyira unszimpatikus.
(Akik ugyanebből a sorozatból még pályáztak nálam a helyére, a teljesség igénye nélkül: Rundi, Melilan, Martin elnök, Murisan, Brendon, Reynis, Siaxen, részben Doron is...)



1. Dolores Umbridge: J. K. Rowling: Harry Potter sorozat
Utoljára maradt, de nem véletlenül. Amit a Főnix Rendjében művelt, az számomra megbocsáthatatlan. A hetedik könyvben tovább tetézte nálam ezt az érzést. A tipikus kibírhatatlan perszónák mintapéldánya.


Tartsatok velem holnap is az aktuális témánál! :)
________________________________ 
További résztvevők:

Molyon:
@Deszy 

Blogspoton:
Réta
Arwen
Dorka
Gothic Fleur
Judy
Vicky
Wandamaci
Deszy
Dóri
Helie
Hikari
Meeraval_Marnath  





----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése