2018. május 27., vasárnap

Top 5 Wednesday #34 - Olyan karakterek, akik nem átlagosnak születtek



Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.


A héten három téma közül lehetett választani. A harmadik témát választottam: a kedvenc olyan könyveimet mutatom meg nektek, amikben kiderül a főszereplőről, hogy egy különleges család sarja, varázsvilágból származik, természetfeletti lény, stb…. azaz a „a természetes közegéből eltűnve” nevelkedett.


 Heti Top 5

1. Mina Grime
A Bűbájtalan főszereplője egy átlagosnak tűnő, két bal kezes tinilány, aki nem is lehetne szerencsétlenebb. Aztán kiderül, hogy a körülötte történő szerencsétlenségek nem véletlenek. Minát egy átok sújtja, melyet az őseitől örökölt. A hősnőnek túl kell jutnia a meséken, hogy megtörje az átkot, ám a Történet megnehezíti a dolgát.



2. Harry Potter
Harry Potter 11 éves koráig nem tudja meg, hogy varázsló. Ám aztán levelet kap a Roxfortból, ami kiderül, hogy egy varázsló iskola. Harrynek helyt kell állnia egy számára ismeretlen világban, miközben veszélyek sora fenyegeti.


3. Sophie Mercer
Sophie ugyan tisztában van azzal, hogy különleges képességei vannak, de nem tudja az igazat arról, hogy milyen lény is valójában. Sok kalandon, veszélyen átesik, mire erre fény derül.


4. Lotte Körner és Luise Palffy
Ők a kakukktojás a listában, mivel nem rendelkeznek különleges képességgel. Viszont szülei válása elszakítja őket egymástól, és csak később tudják meg, hogy testvérek.



5. Kelsea Raleigh Glynn 
Egészen 19 éves koráig elszigetelten nevelik az otthonától. Aztán belecsöppen egy számára eddig csak a történelemkönyvekből és nevelői leckéiből ismert közegbe, ahol nem könnyű helytállnia. Mindeközben az eddig szimpla ékszernek hitt zafírjai is felébrednek, amik varázsképességekkel ruházzák fel.

A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése