2018. szeptember 12., szerda

Top 5 Wednesday #43 - Könyvek a fiatalabb énemnek


Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.


A héten olyan könyvekből álló listát állítottam össze, amiket a fiatalabb énem kezébe adnék.




Heti Top 5

1. Marie-Aude Murail: Oh, boy! 
Nehéz volt a választás, melyik könyvét is válasszam az írónőnek, mert sokféle témát boncolgat (betegség, árvaság, másság, stb.), amikre fontos felhívni a figyelmet. Végül erre esett a választásom, mert fiatalabb énem is nagyon szerette volna ezt a könyvet. Marie-Aude Murail fiatalos könnyedséggel és humorral nyúl ezekhez a témákhoz, de ugyanakkor, ahol kell megfelelő komolysággal


2. Sarah Crossan: Egy 
A legszebb, legéletteltelibb, és egyben az egyik legtragikusabb történet, ami végtelen testvéri szeretetről mesél. Legértékesebb üzenete: Soha ne add fel!


3. Rainbow Rowell: Eleanor és Park
 Az első szerelem megélésének nem mindennapi története, ami bátorságról, elfogadásról, elszántságról mesél.


4. Amy Harmon: Arctalan szerelem
Arra tanít ez a történet, hogy nem feltétlenül a külső számít, és hogy egy betegség nem jelenti azt, hogy csak szomorkodni lehet.


5. Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők
Sokféle kérdést körbejár a könyv, mint például: Mi a család? Mi a szerelem? Milyen értékek a fontosak? Fontos-e a hűség? Mi a testvér? Mi az apa? Mennyire fontos az elszalasztott, együtt nem töltött idő? Mi a fontosabb a politikai érdekek, a hűség, a szerelem vagy az emberség? Ezek olyan kérdések, amiken érdemes elgondolkodni fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában. 




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése