2018. október 10., szerda

Top 5 Wednesday #47 - Kedvenc könyves gonoszok


Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.

A heti téma a kedvenc könyves gonoszok voltak. Próbáltam ismét úgy összeszedni ötöt, hogy ne szerepeljen benne a Harry Potter. 




Heti Top 5 

1. Palpatine - Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
Nagyon jól megírt gonosz, mind a filmekben, mind a könyvekben. De, amit ebben a könyvben művel az mindent visz. Matthew Stover nagyon jól megragadta a karakter lényegét.


 2. Steve Leonard - Darren Shan: Az Árnyak Ura


 Tipikus szociopata, aki főleg ebben a kötetben éli ki magát. Olyan jól van megírva, hogy amíg ténylegesen ki nem derül, hogy milyen ember, addig az olvasó nem igazán jön rá. Shan jól elrejti a jeleket. Az ember a fejére csap, mikor visszagondol.

3. Lechis Melilan - Raana Raas: Kiszakadtak
 Ő azért érdekes karakter, mert itt a Csodaidők második kötetében, és a maradék két kötetben is dühös voltam rá, viszont az Időcsodákban meg szinte már kedvelem. Már amennyire egy ilyen áruló, aljas, gyenge jellemű karaktert lehet. Viszont képes többféle érzelmet kiváltani, így több van benne, mint ugyanezen sorozat más gonoszaiban.

4. Dimitrij - Paullina Simons: A bronzlovas

 Dimitrij az a karakter, akitől alapjáraton a falra mászom. DE! Annyira jó volt megírva és jól kifejtett volt a devianciája, hogy egy kis színt vitt a két főkarakter végtelennek tűnő vívódásába, amivel nem kicsit dobta fel a könyvet.

5. Anthony 'Tony' McAllister - Vivien Holloway: Tolvajbecsület
Talán ő a legkevésbé gonosz a listából, inkább kis görénynek mondanám, aki élvezi, hogy szórakozhat Winie-vel és Willel. Nem tudom, visszatér-e még a sorozatba, de az biztos, hogy élveztem olvasni az eddigi jeleneteit.


+1: Fekete Zetsu - Masashi Kishimoto: Naruto
Ő a mangás/animés kakukktojás, de nem akármilyen. Csak annyit róla, hogy hozzá képest Madara vagy Obito még jótét léleknek mondható. A tökéletes manipulátor, és az a vigyor se véletlen.


A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.



----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése