2018. november 7., szerda

Top 5 Wednesday #49 - Falazótéglák a várólistámról


Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.

A heti téma olyan polcon várakozó általunk még nem olvasott könyvek voltak, amiknek vaskos a terjedelme. Mivel a Trónok harca kötetek foglalnának el a listán az ötből három helyet, így a sorozatoknál csak egyet-egyet válogattam be a listára. Illetve hoztam plusz egy könyvet, aminek nem a terjedelme nagy, hanem a mérete és az információtartalma.



Heti Top 5 

1. Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom - 1350 oldal
A legterjedelmesebb könyv a polcomon, bár ez nem véletlen, mert egy teljes trilógiát tartalmazó omnibusz kötetről van szó.

 

2. J. Goldenlane: Csillagok ​szikrái - 1196 oldal
Kakukktojás is lehetne, de mivel nyomdai okokból szedték csak ketté, így ide illik a maga több, mint 1100 oldalával.

 

3. Diana Gabaldon: Szitakötő ​borostyánban - 990 oldal
Egy hajszállal több csak, mint az első rész, és csak kicsit marad el Goldenlane-től oldalszámban az Outlander 2. kötete. De meglepetésemre megelőzi a Trónok harcát, ami a két rész közé ékelődve csak a lista negyedik helyezettje lett.

 

4. George R. R. Martin: Trónok ​harca - 926 oldal
Martin bácsi nagyon szeret mesélni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a legvékonyabb kötet a sorozatból, de még így is belefért a 900 oldal felettiek klubjába.
 


5. Neal Stephenson: Seveneves – A hét Éva - 848 oldal
Az ötödik helyen egy majd 850 oldalas kötet végzett. Hogy "csak" az ötödik lett ez meglepetés volt számomra, mert ránézésre sokkal többnek látszik, így azt hittem, előbb fog végezni a listán.

 

+1. Stephen J. Sansweet: Star ​Wars Encyclopedia - 358 oldal
A kakukktojás pedig nem a terjedelme, mint inkább a mérete miatt került ide. Továbbá az információmennyisége miatt. Több száz szócikk található benne.



A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.





----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése