2019. április 14., vasárnap

Sienna Cole: Az álmok küszöbén


Az első mondat, ami eszembe jutott a novella végére érve: Így kell novellát írni! Végre egy történet, ami nem teljes mértékben a valóságtól elrugaszkodott, hanem életszerű, valóságos karakterekkel. Végig azt éreztem, hogy életszagú, és akár meg is történhetne úgy, ahogy van. Ami ritka, mint a fehér holló ebben a romantikus zsánerben, de itt az írónak mégis sikerült ezt az érzetet keltenie. Ezzel nálam sokat növelt az olvasmány élményen.

Minden a helyén volt, kerek ívet fut be a történet annak ellenére, hogy ez egy nagyobb regény előzménye. Rendesen lezárt, jó a történet, a karakterek, kellemes az írói stílus, jól olvastatja magát. Be kell, valljam meglepett ez az összhatás, mert a cím alapján nem vártam a történettől sokat. Ehhez képest egy kedves, jól kivitelezett novellát kaptam, aminek nagyon örültem, mert ritkán olvasok ilyen jót.

Különösen örültem annak, hogy regény bevezető novellának is tökéletes volt, de önmagában is értelmezhető külön epizódként. Első találkozásom volt Sienna Cole-lal, de nem az utolsó, mert ezek után nagyon kíváncsi vagyok a többi írására is.


A cselekmény maga nem bonyolult, egy hétköznapi szituációval indul: Egy nő első napja az új munkahelyén. Bepillanthatunk Dena érzéseibe, ahogy megismeri a munkahelyen az embereket, feladatokat, légkört, és persze, felméri a pasi felhozatalt is, ami nem meglepő, szinte mindenki végigmegy ezeken, mikor új helyre kerül. Emellett helyet kap a történetben a magánélete, megtudjuk, hogy érzi magát jelenlegi kapcsolatában, és mit gondol a kapcsolat jövőjéről, és hogy ezt hogyan változtatja meg az új munkahely. Azért külön piros pont, hogy annak ellenére, hogy két pasi is feltűnik az új helyen előtte a láthatáron, Dena megmarad szemlélődőnek és ezen epizódok közben is párjára gondol, így minden plátói marad.

A főszereplő, Dena karakterét különösen megkedveltem. Főleg a tartása és a magabiztossága tetszett benne. Valamint az, hogy mindent alaposan megfontolt, nem rontott ajtóstól a házba, és végig hűséges maradt. Bevallom féltem attól, hogy arra fut ki a novella, hogy végül elhagyja a párját, de örülök, hogy nem így lett. A két említésre érdemes szereplő még Patrick és Jason. Mindketten érdekes karaktereknek tűnnek, de itt még viszonylag keveset tudunk meg róluk. Kíváncsi vagyok hová fejlődnek majd a regényben.

Összességében Az álmok küszöbén egy kellemes hangulatú, jól megvalósított novella, ahol megfelelően bontotta ki az alapötletet az író. Kerek lezárt a gondolati ív, olvastatja magát a szöveg.

Aki ismeri már a szerzőt annak mindenképp ajánlom ezt a novellát is, mert nem fog benne csalódni. Aki viszont még nem olvasott Sienna Cole-tól annak is szívből ajánlom, mert jó bevezető az írónő stílusába. Tényleg érdemes vele próbát tenni.

Értékelés: 5




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése