2019. október 9., szerda

Top 5 Wednesday #60 - Öt nagyon várt képregény 2019 őszéről



Ez a rovat hetente jelenik meg (nálam inkább két hetente vagy havonta) és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák (jelenleg a havi tematika kitalálója szünetelteti az új témákat). A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.

Ismét saját témával jelentkezem a Top 5 Szerda keretében. Olyan képregényekről írtam, amiket már nagyon várok az októberi-novemberi megjelenések közül.




Mostani Top 5

1. Noelle Stevenson: Nimona


A Tündöklő Próza Nostrás beszélgetése után került szóba a Nimona, ahol Kleinheincz Csilla olyan lelkesen beszélt róla, hogy ez a lelkesedés rám is átragadt. Azóta ez a legjobban várt képregény az őszi megjelenések közül. Előnye, hogy egy piaci rést is betöm vele a Ciceró, mivel ez egy ifjúsági fantasy, elsősorban lányokat célzó képregény, amiből szinte nincs is a magyar piacon másik.

Fülszöveg: NIMONA
gaztettekre fogékony, lobbanékony természetű, fiatal alakváltó.
LORD BALLISTER BITANGFŐ
vendettára készülő gaztevő.
Nimona és Lord Bitangfő, a csatlós és a főgonosz komoly felfordulást tervez. Céljuk, hogy bebizonyítsák a királyság népének, hogy Sir Ambrosius Aranypőc és haverjai a Rendfenntartó és Lovagügyi Intézetben korántsem akkora hősök, mint azt az emberek hiszik.
BOSSZÚ!
SÁRKÁNYOK!
TUDOMÁNY!
SZIMBOLIZMUS!
De ahogy az apróbb csínytevések sorából kegyetlen összecsapás kerekedik, Lord Bitangfő ráébred, hogy Nimona képességei épp olyan homályosak és rejtélyesek, mint a lány múltja. Természetének kiszámíthatatlan, sötét oldala pedig veszélyesebb lehet, mint azt Bitangfő hajlandó beismerni.
NOELLE STEVENSON képregényszenzációja, amely a szerző népszerű, a kritikusok által is elismert webképregényén alapul, a The New York Times bestseller-listájára is felkerült. A Kirkus magazin szerint: „Ha csak egy képregényt olvasol el az idén, az legyen ez!”

Várható megjelenés: Ciceró Kiadó, 2019. november 8.



2. Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 2. – Dallas



Az Esernyő Akadémia első része nagyon betalált nálam, így kíváncsian várom a második részt. Remélem, az is ugyanolyan elvont és agylövött lesz, mint az elődje.

Fülszöveg: Az Esernyő Akadémia csapata csüggedt az egyikük által előidézett, és majdnem bekövetkező apokalipszist, illetve szeretett mentoruk, Pogo halálát követően. Szóval itt a remek pillanat, hogy egy újabb katasztrofális esemény miatt újra akcióba lendüljenek. A baj csak az, hogy a csapat minden tagja a saját nagyon is valós problémájával van elfoglalva. A Fehér Hegedű egy a fejét ért szerencsétlen ütés következtében ágyhoz kötve fekszik. Rágalom elveszítette a hangját, ezzel az erejét is. Spaceboy katatónia-közeli állapotba nassolta magát, mialatt Ötös sötét ügyekbe keveredik, és Kraken kezd úgy tekinteni a legkisebb testvérére, mint egy titokzatos mészárlás-sorozat megfejtésének kulcsára… a szálak két mániákus gyilkossal való véráztatta összecsapáshoz, és J. F. Kennedy meggyilkolására irányuló összeesküvéshez vezetnek.

Várható megjelenés: Vad Virágok Könyvműhely, 2019. október 13.



3. Garth Ennis: Hellblazer: Káros szenvedélyek



Constantine karakterét nagyon szeretem a DC karakterek közül, amit főleg az Arrowerse-es sorozata és az ott őt alakító színész mélyített el, és a 2005-ös Keanu Reeves-es film alapozott meg. A fülszöveg is figyelemfelkeltő, így ezt is nagyon várom.

Fülszöveg: John ​Constantine, a láncdohányos, nagyivó mágus és kalandor a mi világunk és a túlvilág közötti határvonalon ingázik. Bármikor szembeszáll démonokkal, elementálokkal, őrült szektákkal és sorozatgyilkosokkal, a saját beteg testét viszont nem győzheti le, szembe kell néznie a halállal.
Ugyanis mindennek megvan a maga ára, még a folyamatos dohányzással töltött éveknek is. A diagnózis egyértelmű és megmásíthatatlan: halálos, gyógyíthatatlan tüdőrák. Hiába ő a világ legnagyobb mágusa, mindössze két hónapja van hátra, mielőtt a teste végleg feladja, és Constantine pontosan tudja, mi következik azután. A pokol urának már épp elég borsot tört az orra alá, így nagyon különleges tervei vannak a lelkével, és egy örökkévalóság sem lenne elég annyi kínzásra, amennyivel ellenfele számára készül…
„SAJNÁLOM, MR. CONSTANTINE. ROSSZ HÍREK.”
A többszörös Eisner-díjas Garth Ennis (Prédikátor, The Boys, Megtorló) első és egyben legismertebb HELLBLAZER-története szolgált a Keanu Reeves főszereplésével készült CONSTANTINE, A DÉMONVADÁSZ című mozifilm alapjául. Természetfeletti áthallásai ellenére is nagyon húsbavágó mondanivalója van életről, halálról és emberségről.
A kötet tartalmazza a teljes Dangerous Habits történetet (Hellblazer #41–46).

Várható megjelenés: Fumax Kiadó, 2019. október 13.



4. Alan Moore: Britannia Kapitány



Mindig érdekelnek azok a képregények, amik egy nem annyira népszerű szuperhősről szólnak, így a Britannia Kapitány is hamar felkeltette az érdeklődésemet. Alan Moore neve pedig egy plusz ajánlólevél.

Fülszöveg: „A ​legmegrendítőbb, legerőteljesebb történetek egyike, amelyeket Alan Moore valaha papírra vetett.”
Chris Claremont
A titokzatos, nagyhatalmú Merlin átküldi Brian Braddockot, azaz Britannia Kapitányt egy párhuzamos, a teljes pusztulás szélén álló valóságba, ám Braddocknak az alternatív Föld megmentésére irányuló erőfeszítései kudarcba fulladnak. Amikor az ott zajló végzetes események a saját világunkban is elkezdenek megismétlődni, Britannia Kapitány elkerülhetetlen sorsával kénytelen farkasszemet nézni.
Miközben az elpusztult párhuzamos univerzumból egy gyilkos, legyőzhetetlennek tűnő szörnyeteg közeledik, a Földön a pusztítás erői egy tébolyult, szinte isteni hatalmú lény alakjában a valóság egészét fenyegetik. A háttérben apokaliptikus sakkjátszma folyik, tétje pedig élet vagy halál, pusztulás vagy megmaradás. Ám még a Sakkjátékos sem készült fel minden eshetőségre…
Mitikus erejű történet a Jó és a Gonosz örök küzdelméről, amely méltó a Marvel Univerzum legkomorabb és legdicsőségesebb pillanataihoz, a Sötét Főnix vagy Thanos legendájához.
Alan Moore (Watchmen, V mint vérbosszú, Különleges úriemberek szövetsége) és Alan Davis (X-Men, New Mutants) a képregény műfajának legnagyobbjai közé tartoznak. A Britannia Kapitány mindkettejük számára az egyik első igazán jelentős munka: elbeszélői remekmű, ugyanakkor grafikai értelemben is élvonalbeli alkotás, amely messzemenően kiállta az idő próbáját.
A kötet tartalmazza az összes, Alan Moore által írt Britannia Kapitány-történetet.

Várható megjelenés: Fumax Kiadó, 2019. október 12.


5. Marjane Satrapi: Persepolis



A témája miatt fogott meg ez a képregény, ami azzal foglalkozik, hogy hol van a helyünk a világban, emellett útkeresés is. Szeretem ezt a témát, így erre a képregényre is nagyon kíváncsi vagyok.

Fülszöveg: Mardzsi ​tízéves, amikor a nőket kendőviselésre kötelezik, bezárják a kétnyelvű „világi iskolákat”, majd Irak ledobja az első bombát Teheránra. A szabadelvű családban nevelkedő kislány próféta akar lenni, tüntetésekre jár, és hősnek tekinti börtönviselt bácsikáját. A szülők látják, hogy ebben a nyomasztó légkörben az ő szabad szellemű lányuk nem tud kiteljesedni, ezért Ausztriába küldik tanulni, ahol reményeik szerint lehetősége lesz az érvényesülésre.
Ám a beilleszkedés nem egyszerű – az eltérő kultúrával, viselkedési szokásokkal nehéz megbirkózni, és a fiúk, illetve a zavaros ideológiájú haverok csak még inkább megbonyolítják a helyzetet. Egy szerelmi csalódás és néhány hónapnyi csövezés után Mardzsi úgy dönt, visszatér Iránba, de már a szülőhazájában sem érzi otthon magát – míg Európába túl „iráni” volt, Iránban már túlságosan „európainak” számít…
Megrázóan őszinte, szívszorító, ugyanakkor humorral átszőtt történet a vallási fundamentalizmus országáról, az iszlám forradalomról, a félelemben és gyászban eltöltött évekről, és két világ – az iráni és nyugati gondolkodás – kibékíthetetlennek tűnő ellentéteiről.

Várható megjelenés: Libri Kiadó, 2019. október 17.

A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.





----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése