2017. október 4., szerda

Top 5 Wednesday #4

Múlt héten nászút miatt kimaradt, de most újra jelentkezem az eheti témával.
Ami nem más, mint: Boszorkányok a könyvekben.

Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam.

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.

Top 5 boszorkányos könyvem 


C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Jó régen olvastam ezt a könyvet, de arra  emlékszem, hogy a "kedves" boszorkányunk jól behúzta az egyik főszereplőt a bűvkörébe. A szép külső mögött, álnok belső lakozik.

________________________________

 
Rachel Hawkins: Hex Hall

Itt aztán dömping van természetfeletti lényekben, köztük boszorkányokban sincs hiány. Érdekes a megközelítése a témának.

________________________________

 

Dzsoni és Árnika egy igazi vasorrú bába játszmájába kerülnek bele. És, hogy kikeverednek-e belőle? Ez a mese mindenre választ ad, amire kell, mindezt szórakoztatóan és kalandosan teszi.

________________________________


Petőfi Sándor: János Vitéz

Kukorica Jancsi többek között boszorkányokkal is sikeresen megvív, hogy eljusson szeretett Iluskájához ebben a sziporkázóan eredeti elbeszélő költeményben.

________________________________

Terry Pratchett: Vége a mesének

Ezzel egy kicsit csalok, mert csak félig olvastam, de annyira emlékszem, hogy a boszorkányok játszották a főszerepet és nagyon eszementek voltak benne.

________________________________

Egy hét múlva újabb témával és újabb öt könyvel jövök. :)

További résztvevők:


@reta09
@Arwen5
@CsakSimánDorka
@Helie
@Judy22
@Meeraval_Marnath
@Wandamaci
@Vicky3
@K_A_Hikari
@Gorkie 
@Deszy   
 
Hozzájuk is nézzetek be :)




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése