2017. november 22., szerda

Top 5 Wednesday #11





Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva. 

Eheti téma: Olyan könyvek, amikért hálás vagyok.

Heti Top 5

5. Fekete István: Téli berek
Hálás vagyok ezért a könyvért, mert képes volt olyan erős érzelmeket kiváltani belőlem, hogy máig emlékszek bizonyos jeleneteire. Az agyamba ivódtak az elképzelt képsorok.


4. A. A. Milne: Micimackó és Benjamin Hoff: Micimackó és a Tao
Hálás vagyok az előbbi könyvért, mert Karinthy fordította, és valami olyan ízt adott neki, ami utánozhatatlan. Az utóbbi könyvért meg azért vagyok hálás, mert lélekemelő gondilatokkal ajándékozott meg.


3. Erich Segal: Szerelmi történet – Love story
Hálás vagyok ezért a könyvért, mert hozzáfogható szerelmi történetet se előtte, se utána nem olvastam. Számomra ez az etalon.


2. Raana Raas: Csodaidők sorozat
Az írót először a Harry Potter fanfictionjein keresztül ismertem meg, aztán jött ez a sorozat. Hálás vagyok az írónak és a sorozatnak, mert ennek hatására kezdtem el  én magam is írni.


1. J. K. Rowling: Harry Potter sorozat

De a leghálásabb ennek a sorozatnak vagyok. ennek révén számtalan embert, közösséget ismertem meg. Ebben a fandomban írtam először, és ennek révén írok ma már saját történeteket is, írok blogot, és közvetve ennek a könyvsorozatnak révén regisztráltam Molyra is. Szóval éljen sokáig Rowling és a Harry Potter sorozat!


Tartsatok velem jövő héten is! :)
________________________________ 
További résztvevők:

Molyon:
@Deszy 

Blogspoton:
 






----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

2 megjegyzés:

  1. Remek válogatás lett! Micimackó tényleg nagyon kellemes lett Karinthy fordításában ^^ Harry Potter sorozat viszont látom nálad is befigyel :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi :)

    Hát, a HP ebből kihagyhatatlan volt, mert 2004 óta kb. meghatároz, mint embert. Nehéz lenne elvitatni az érdemeit :D

    VálaszTörlés