2018. június 10., vasárnap

Könyvhét 2018 - Eső, dedikálások, vidámság, könyvek

Életem első könyvhetének úgy indultam neki Veronnal szombat reggel, hogy már az indulási ponton, Szegeden is esett. De azért a baljós előjelek ellenére felszálltunk a vonatra. Végig az út során szakadt, ám azért némiképp reményt keltő módon Budapestre érve kissé alábbhagyott, így már egy esernyő alatt lehetett sétálgatni. Az eső következtében az elején nem volt olyan nagy tömeg, ami pozitívan hatott a kissé tömegiszonyos lelkemre, így az időjárás ellenére is örömmel vetettük bele magunkat a nézelődésbe. Itt jegyezném meg rögtön az elején, hogy az olcsó könyves/szépséghibás könyveket tartalmazó dobozok, állványok veszélyes képződmények, főleg a Trivium (3 könyv) és az Agave (2 könyv) standjánál. A vásárlást így nyugodtan el tudtuk intézni, simán odafértünk a standokhoz, sőt néhol szerencsénk volt, és egy-egy írót is levadásztunk aláírás ürügyén. Meg volt szelfizés is, de erről majd később bővebben. Így az elején annyit, hogy másabb, talán egy fokkal közvetlenebb élmény volt, mint a Könyvfesztivál. És az sem utolsó, hogy a strand ponyvák alatt az eső elől betévedvén sok jó moly kis helyen is elfér. :)



A napot a Delta Vision standjánál kezdtük, ahol össze is álltunk többekkel egy 5 + 5-ös akcióra. Féláron vásárolni mindig jó, és az ott kapott Deltás nejlon zacskó is jól jött az esőben. Na, meg megtapasztalhattuk, milyen mikor a kiszolgálás flottul működik, és nem kellett kifizetnünk egyben a 10 könyvet, hanem mindenki fizethette a sajátját, ami nagy mértékben megkönnyítette a vásárlást. Sőt, a Csillagok szikráihoz még egy posztert is kaptam, ami némiképp meggyűrődött néhol, mire hazaértem, de nagyon jól mutat.

Másodikként meglátogattuk a Főnix Könyvműhely standját, ahol szintén összeálltunk, így kedvezményesen tudtuk megvenni a könyveket, sőt leárazott gyöngyszemeket is leltünk. Emellett sikerült három íróval, Holden Rose, Vivien Holloway és Gabriella Eld, is dedikáltatnunk. Előbbivel egy szelfi is készült:

Gabriella Eldtől pedig egy aranyos hódot is kaptam a könyvembe az aláírás mellé:

Wee pedig ez almalommal is igazi vidám energiabomba volt.

Aztán elmentünk beszerezni a többi vágyott könyvet, többek közt jártunk a Twister Medianál, Móra Kiadónál, Animusnál, Triviumnál, Agavénál is.

Miután a könyveket nagyjából beszereztük, elmentünk ebédelni. A légkondicionált KFC felüdülést jelentett az eső elállta miatt egyre fülledtebbé váló, párás levegő után. Ott el is töltöttük az időt a következő dedikálásig, ami a Twister Media standjánál a két [bekezdés] nyertes szerző, Krausz Emma és Frey Éva dedikálása volt.

Krausz Emmát már évek óta ismerem, így régi ismerősként beszélgettünk egy kicsit, miközben nagy gonddal dedikálta a könyvemet. :)




Frey Éva az aláírás mellett kedvesen mesélt fantasy regénye keletkezéséről, amit nagyon érdekesnek találtam.



Ezután elkísértem Veront a Veres Attila dedikálásra az Agave standjához, ahol makitrával és acélpatkánnyal is összefutottunk, így vidám hangulatban telt a várakozás. És ha már ott voltunk a dedikálás után vettünk pár könyvet a kiadó szépséghibás választékából.

Végül Pusztai Andreát sikerült még a dedikálás előtt elkapnom. Mint mondta akkorra már kb. 40 könyvet írt alá, de azért még jól bírta az „ostromot”. A Sas pedig megtalálta a méltó helyét a polcomon. :)



Ezután kissé elfáradva, de könyvekkel és jó élményekkel megpakolva indultunk a vonathoz. Nagyon jó élmény volt ez a szombati nap. Remélem, lesz lehetőségem megismételni.

Egy kis mérleg a szerzeményeimről:

Összesen 16 könyvet szereztem, zömmel kívánságlistás könyvek, csak egy-két kivétel volt, így nagyon büszke vagyok magamra, hogy az előzetes tervektől nem igen tértem el. Sőt, még spóroltam is, mert több kiadó standjához végül el se mentünk, későbbre halasztottuk a könyvek beszerzését.


Egyéb szerzemények (könyvjelzők, könyvkabát, promoanyagok)








----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése