2018. október 24., szerda

Top 5 Wednesday #48 - Kedvenc paranormális lények


 Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.

A heti téma a kedvenc könyves paranormális lények voltak. Nem volt könnyű a választás, de végül sikerült összehoznom az ötös listámat.




Heti Top 5


1. Don (On Sai: Szivárgó sötétség sorozat)

A mentál szinte rögtön belopta magát a szívembe, és azóta ott ül a képzeletbeli listám élén, így nem volt kérdés, hogy ehhez a témához őt hozom.


2. Larten Crepsley (Darren Shan regényes története sorozat)
Larten a kedvenc vámpírom, és ha csak nem jön valamikor egy másik, aki ugyanilyen eredeti, egyedi figura, akkor az is marad.


3. Tamlin (Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara)

Sokaknak Rhysand a kedvenc tündére, az ACOTAR-ból, de nekem még mindig Tamlin. Bár hozzá teszem, hogy még mindig csak az első kötetet olvastam, így nem tudom, hogy változni fog-e ez valamikor.



4. Fehérholló Filip: (Gaura Ágnes: Borbíró Borbála sorozat)

Eleinte Koppány volt a kedvencem, még az első kötetben, de hamar letaszíttatott a trónjáról, és Fehérholló vette át a helyét, amit azóta is tart nálam. Bírom ezt az öreg vámpírt, főleg a Borival való párbeszédeit. 



5. Frugilega (Lovranits Júlis: Lea és a viharbanyák)
Kép: Lovranits Júlia
És végezetül, de nem utolsó sorban egy boszorkány zárja a sort. Ahogy a szerző rajzán is látszik a hollós boszorka egy vidám figura, noha első olvasásra inkább mogorvának tűnik. Azonban ez csak látszat, mert ő a legszórakoztatóbb a történetben, talán pont e kettőssége miatt.



A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.



----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése