2020. június 5., péntek

Tavaszi Piknik BOOK TAG



Mivel június első hete igen változékony, már-már az áprilisira hasonlító időjárást hozott, így úgy gondoltam, még éppen időben töltöm ki a Tavaszi Piknik BOOK TAG-et. Már régóta szemeztem ezzel az ötletes kérdőívvel, és most itt vannak a válaszaim.



1. Szerelmi zsongás – A kedvenc műfajod:

Sokféle zsánerben olvasok, de a kedvencem a fantasy és a sci-fi. Talán előbbi egy kicsit jobban. Illetve szeretem a kevert zsánerű könyveket.

2. Légy a levesben – Egy könyv a kedvenc műfajodból, ami mégsem tetszett:

Fantasyból: Richard Morgantől A végzet barlangjai. Nagyon túlírt, túlhúzott és túlbonyolított volt. Pár száz oldallal kevesebb terjedelemmel jobb lett volna.



Sci-fiből: Dmitry Glukhovsky: Futu.re című regénye. Tetszett az alapötlet, de a megvalósítás itt is túlnyújtott, és a főszereplő sem volt különösebben szimpatikus.



3. Pocsolyába léptem… – Egy könyv, amivel alaposan mellényúltál:

Berek Edittől a Pokoltúra című regény volt ilyen. Nagyon érdekelt a téma, a betegséggel való küzdelem, és az, hogy ezt a család hogyan dolgozza fel, de a magvalósítás nagyon félresiklott. Végig mesterkéltnek éreztem a könyvet.



4. Minden évben virágzás – Egy könyv, amit a legtöbbször olvastál újra:

J.K.Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve, valamint Raana Raas: Az ogfák vöröse című regénye pályázik erre az előkelő címre, de hogy melyiket olvastam többször, azt nem tudnám megmondani.



5. Magnólia bimbó – Egy könyv, aminek a borítójába szerelmes vagy:



Nagyon ötletes és kifejező. Szépek a színárnyalatai, és összhangban van az egész kompozíció.


6. Hangyák a sütiszeleten – Egy könyv, amit mindenki szeret, csak te nem:

Ilyen könyvet nem tudnék mondani, olyat inkább, ami megosztó fogadtatású, és én nem rajongok érte. Ilyenek például: Caroline Criado Perez: Láthatatlan nők, Gaura Ágnes: Túlontúl, Tom Sweterlitsch: Angyalok pokla. Most hirtelen ezek jutottak eszembe a közelmúlt olvasmányai közül.



7. Milyen volt szőkesége….? – Egy könyv, aminek alig emlékszel a tartalmára:

Nem tudnék erre konkrét példát írni, de azt hiszem, több ilyen könyv is van.


8. Madárcsicsergés, színtiszta madárcsicsergés – Egy könyv, amit mindenkinek ajánlanál:

Sarah Crossan: Egy, mert közvetlen, és mindenkihez szól, bárkit megérinthet, aki belelapoz.



9. Ribizlilekvár – Egy fanyar-édes igaz történet, amit szeretsz:

Philippe Pozzo di Borgo: Életrevalók, bár még csak a filmváltozatot láttam, de az nagyon tetszett. Szeretem az ilyen tragikus, de mégis életvidám történeteket.



10. Anyád kockás terítőjeEgy régi, megviselt könyv, amitől sosem válnál meg:

Igazából nem az enyém, hanem édesanyámé, de sokáig nálam volt egy eléggé megviselt Téli berek kötet, ami az egyik kedvenc könyvem.














----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése